340 بازی مؤثر در هوش کودکان
هوش اخلاقی-معنوی(48 بازی)
توانایی درک درست از نادرست است. یعنی شخص دارای شعوری است که میتواند در انتخابهای زندگی، مسیر درست و غلط را تشخیص دهد. امروزه هوش اخلاقی و معنوی را در رأس سایر هوشهای انسانی مانند هوش کلامی، هوش ریاضی، هوش موسیقیایی، هوش هیجانی و غیره میدانند.
هوش احساسی-هیجانی(20 بازی)
از چهار مهارت اصلی تشکیل میشود و بازیهای مربوط به آن به دو بخش زیر تقیسم شده اند:
بخش اول: این دو مهارت اول روی خود کودک تمرکز دارند.
• خود – آگاهی
• خود – مدیریتی
بخش دوم: این دو مهارت روی ارتباط با دیگران تمرکزدارند.
• آگاهی اجتماعی
• مدیریت رابطه
هوش منطقی-ریاضی(51 بازی)
افراد با استعداد در هوش منطقی – ریاضی در حل مسایل و پی بردن به مفاهیم پیچیده با استفاده از استدلالهای منطقی، تبحر خاصی نشان میدهند، بطوری که خیلی سریعتر از افراد دیگر میتوانند با چالشهای پیشرو کنار آمده و گاهی هم شاهد خلق راهکارهای ذهنی برای حل مسایل بسیار پیچیده توسط این افراد هستیم.
هوش دیداری-فضایی(50 بازی)
سادهترین تعریف برای هوش دیداری فضایی این است که با بکارگیری این هوش فرد میتواند شکلها را در ذهن حرکت دهد و بچرخاند و آن را به صورت سه بعدی در ذهنش ببیند. درک مستقیم و بیواسطه جهان دیداری، ویژگی مهم هوش فضایی محسوب میشود. فرد برخوردار از این هوش با تصاویر فکر میکند.
هوش موسیقیایی-آوایی(49 بازی)
یعنی توانایی تولید و درک موسیقی، آوا، صداهای اطراف و نغمههای موجود در طبیعت. افرادی که در این زمینه استعداد دارند، با استفاده از صداها، ریتمها و الگوهای موسیقی فکر میکنند. آنها بلافاصله چه با تعریف و چه با انتقاد، به موسیقی و صداهای اطرافشان عکس العمل نشان میدهند. این افراد بسیار بیشتر از افراد عادی به آواهای محیطی (مانند صدای زنگ، صدای جیرجیرک و چکه کردن شیرهای آب) حساس هستند.
هوش کلامی-زبانی(46 بازی)
عبارتست از توانایی کاربرد موثر زبان و ارتباطات کلامی در زندگی. افرادی که هوش کلامی – زبانی در آنها برجسته است، توانایی بیشتری برای استفاده از کلمات و ساخت جملات دارند و مطمئناً، مهارتهای شنیداری تکامل یافتهتری دارند. آنها معمولا سخنوران برجستهای هستند و به جای تصاویر، با کلمات فکر میکنند.
هوش جنبشی-حرکتی(35 بازی)
استعداد و توانايي كار با دستها و به كار گيري حركات ظريف انگشتان و يا دستها و همچنين استفاده از عضلات کوچک و بزرگ دست و پا و كل بدن است. مشخصه اصلی آن، کنترل حرکات بدن و استعداد به کار بردن ماهرانه اشیاء است.
هوش هستی گرا-طبیعت گرا(39 بازی)
عبارت است از توانایی برقرای ارتباط با طبیعت و شناخت آن. کسانی که ازاین هوش برخوردارند درتشخیص وتمیزدادن پوششهای گیاهی وجانوری مناطق مختلف وموارد دیگردرطبیعت مثل سنگها و ابرها و غیره مهارت دارند. این افراد ازکوهنوری، جنگل نوردی، رفتن به پارکهای طبیعی (جنگلی) لذت میبرند.